Луцькі депутати виступають проти закону, яким буде створене підприємство «Ліси України»

Луцькі депутати  виступають проти закону, яким буде створене підприємство «Ліси України»

Депутати Луцької міської ради проголосували за звернення до Кабінету Міністрів України щодо недопущення подальшого розгляду проєкту Закону України, який передбачає порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України». Причина в тому, що в такому разі міська рада не матиме впливу на лісову галузь.

Про це стало відомо у п’ятницю, 31 березня, на засіданні сесії Луцької міської ради.

У рішення йдеться про те, що цей проєкт Закону України порушує конституційні гарантії місцевого самоврядування, позбавляє територіальні громади матеріальної та фінансової основи, знищує результати реформи місцевого самоврядування та свідчить про бажання повернення до часів повної централізації.

Зауважується: під приводом створення спеціалізованого державного підприємства у лісовій галузі, відбувається фактичне позбавлення територіальних громад права власності на земельні ділянки лісогосподарського призначення, чим порушується низка конституційних норм, які забезпечують основи функціонування системи органів місцевого самоврядування.

«В нас не було б проблеми, якби в проєкті закону не було того, що створення такого підприємства перекриває наші повноваження у сфері поводження з комунальними лісами. Цей закон дасть повноваження без врахування нас, як землекористувачів, ухвалювати рішення про комунальні ліси. Ми не матимемо жодного відношення до управління лісами, які є в нашій громаді: санітарне очищення, прорідження буде не за погодженням з міською радою», - прокоментував рішення директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніамін Туз.

Депутати підтримали проєкт рішення.

Читайте також:

Можливо зацікавить