Депутати звернулися до Служби місцевих доріг щодо ремонту шляхів у селах Луцької громади

Депутати звернулися до Служби місцевих доріг щодо ремонту шляхів у селах Луцької громади

Депутати Луцької міської ради ухвалили звернення до обласної військової адміністрації, директора ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» щодо ремонту доріг на території Луцької міської територіальної громади з проханням терміново провести аварійно-відновлювальні роботи, а в подальшому передбачити кошти на капітальні ремонти доріг у кількох селах Луцької громади.

Відповідне рішення проголосували у п’ятницю, 31 березня, на засіданні сесії Луцької міської ради.

Як повідомив голова бюджетної комісії міськради, депутат міськради Андрій Разумовський, такий проєкт рішення викликаний тим, що значна частина аварійних доріг у громаді перебувають на балансі ДП «Служба місцевих автомобільних доріг», тож міська рада не може фінансувати їх ремонт.

«На бюджетній комісії ми слухали звіти старост, які скаржилися на те, що в прилеглих селах нашої громади є аварійні дороги. Через це на деяких напрямках навіть відмовляється ходити громадський транспорт, люди не мають як добиратися до міста і загалом на дорогах виникають небезпечні аварійні ситуації. Ці дороги в підпорядкуванні Служби місцевих доріг у Волинській області, і ми не можемо їх відремонтувати за кошти нашого бюджету. 

Тому пропонуємо звернутися до Волинської обласної військової адміністрацією провести аварійний ремонт цих доріг, а в перспективі - капітально їх відремонтувати. Думаю звернення міської ради повпливає на те, щоб дороги внесли у перелік і відремонтували», - пояснив він нагальність такого проєкту рішення.

У зверненні йдеться, що у зв’язку із численними зверненнями мешканців та гостей Луцької міської територіальної громади щодо незадовільного стану дорожнього покриття доріг, які проходять через населені пункти: с. Жидичин, с. Кульчин, с. Клепачів, с. Прилуцьке, с. Сапогове, с. Буків, с. Озденіж, с. Охотин, с. Богушівка, с. Заболотці та смт Рокині (С 030803, С 030824, С 031302, С 031325, О 030534, С 030502), депутати просять в терміновому порядку провести аварійно-відновлювальні роботи, а в подальшому передбачити кошти на їх капітальні ремонти.

Депутати звернулися до Служби місцевих доріг щодо ремонту шляхів у селах Луцької громади

Незадовільний стан дорожнього полотна, а також відсутність тротуарів в межах населених пунктів псує імідж Луцької міської територіальної громади та наражає на небезпеку водіїв транспортних засобів, сприяє частому травматизму пішоходів та спричиняє підвищення кількості дорожньо-транспортних пригод.  

Велика кількість мешканців вищевказаних сіл дістаються до навчальних закладів та робочих місць громадським транспортом. Так, на даний час, в зв’язку з відсутністю асфальтобетонного покриття, не здійснюються перевезення пасажирів с. Буків та с. Іванчиці. А з інших сіл багато негативних звернень щодо критичного стану дорожнього покриття як від мешканців, так і від водіїв маршрутних транспортних засобів (останні здійснюють з’їзд з встановленого маршруту для проведення аварійного ремонту).

Депутати звернулися до Служби місцевих доріг щодо ремонту шляхів у селах Луцької громади

Також депутати просять звернути особливу увагу на технічні засоби організації дорожнього руху, а саме заміну та встановлення дорожніх знаків зі світловідбивною каймою, встановлення засобів заспокоєння дорожнього руху (дорожніх пагорбів) та підвищених пішохідних переходів біля закладів освіти та дозвілля, а на зупинках громадського транспорту – обмежувальних стовпців та турнікетно-пішохідного огородження. 

Термінове проведення аварійно-відновлювальних робіт створить умови для безпечного та комфортного дорожнього руху, сприятиме економічному та екологічно збалансованому розвитку дорожнього господарства, покращить роботу пожежно-рятувальної техніки та екстрених служб, підвищить рівень безпеки учасників дорожнього руху, зменшить кількість дорожньо-транспортних пригод, знизить рівень травматизму, забезпечить розвиток інженерно-транспортної інфраструктури на території Луцької міської територіальної громади, покращить її технічні показники та поліпшить інвестиційну привабливість громади в цілому.

Депутати звернулися до Служби місцевих доріг щодо ремонту шляхів у селах Луцької громадиДепутати звернулися до Служби місцевих доріг щодо ремонту шляхів у селах Луцької громади

З метою обговорення, консультацій та вирішень вищевикладених проблем пропонується створити робочу групу з представників служби місцевих автомобільних доріг, управління патрульної поліції,  департаменту житлово-комунального господарства, відділу транспорту, старост старостинських округів та депутатів Луцької міської ради (за згодою).  Робоча група визначить пріоритетний та першочерговий план робіт з усунення недоліків в утриманні вулично-дорожньої мережі населених пунктів Луцької міської територіальної громади.

Нагадаємо, видання ВСН уже писало про дороги, які проходять через села Жидичин, Кульчин, Клепачів, Прилуцьке, Сапогове, Буків, Озденіж, Охотин, Богушівка, Заболотці та селище міського типу Рокині, які перебувають у незадовільному стані.

Саме ними мешканці щодня добираються на роботу, а діти - до шкіл. Через такий аварійний стан на деяких напрямках немає маршрутних автобусів - водії відмовляються їздити. А через те, що відсутні тротуари - постійні аварійні ситуації.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Великдень

Великодній кошик не має ніякого відношення до християнських традицій: пояснення митрополита Луцького і Волинського Михаїла

«Полон вбиває»: в Луцьку з'явився символічний мурал

«Полон вбиває»: в Луцьку з'явився символічний мурал

Отримав опіки всього тіла: у Луцьку з вантажного вагона зняли 14-річного підлітка

Отримав опіки всього тіла: у Луцьку з вантажного вагона зняли 14-річного підлітка

Незабаром у Луцьку ввімкнуть фонтани: відомо, коли саме

Незабаром у Луцьку ввімкнуть фонтани: відомо, коли саме

Повідомили про стан лучанки, яка постраждала в аварії на Рівненській

Повідомили про стан лучанки, яка постраждала в аварії на Рівненській

Волинян кличуть покататися на унікальному тролейбусі
фото

Волинян кличуть покататися на унікальному тролейбусі

Вихованці луцького «Любарта» стали чемпіонами юнацької екстраліги з футзалу U-17

Вихованці луцького «Любарта» стали чемпіонами юнацької екстраліги з футзалу U-17

війна в Україні скандал
відео

«Відкритим текстом сказали, що будемо заважати»: деталі скандалу між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

Тимощук УАФ

Зрадник з Луцька Тимощук проти Української асоціації футболу: відбулось перше засідання арбітражного суду