Дві російські ракети перетнули повітряні кордони Молдови та Румунії: в останній заперечують

Дві російські ракети перетнули повітряні кордони Молдови та Румунії: в останній заперечують

10 лютого під час чергової ракетної атаки РФ проти України дві російські крилаті ракети «Калібр» перетнули повітряні кордони Молдови та Румунії.

Про це повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, - пише Суспільне.

«О 10:18 дві російські крилаті ракети "Калібр" здійснили перетин Державного кордону України з Республікою Молдова. Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав», - написав він.

Залужний уточнив, що ракети була запущені з акваторії Чорного моря.

Як відреагували у Румунії

Станом на 12:00 10 лютого Міністерство оборони Румунії на запит Вільної Європи надіслало відповідь, що «інформація про російську ракету, яка пролетіла над повітряним простором Румунії, не підтверджується».

Зазначимо, що Румунія входить до Північноатлантичного альянсу (НАТО).

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в ефірі національного телемарафону заявив, що у командуванні НАТО вже аналізують ситуацію із прольотом російських ракет через територію Молдови та Румунії.

"Буде надана належна відповідь. Якби була б безпосередня небезпека громадянам Молдови чи Румунії, НАТО відреагував би миттєво", — сказав він.

Як відреагували у Молдові

У Міністерстві оборони Молдови підтвердили, що о 10:18 ракета перетнула державний кордон Республіки Молдова у районі села Мокра у губернаторстві Трансністрія. Зазначається, що далі ракета пролетіла над Сороцьким районом у бік України.

«Міністерство оборони у співпраці з відповідальними структурами країни уважно стежить за ситуацією в регіоні і рішуче засуджує порушення повітряного простору Республіки Молдова», - зазначили у відомстві.

Міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску повідомив, що доручив викликати для пояснень посла РФ у Республіці. За його словами, повітряний простір Молдови перетнули три російські ракети.

Читайте також:

Можливо зацікавить