Евакуація поки неможлива: у Соледарі досі залишаються цивільні

Евакуація поки неможлива: у Соледарі досі залишаються цивільні

Наразі у Соледарі, де тривають активні бойові дії, перебуває понад пів тисячі цивільних, серед яких практично люди старші 50 років.

Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко під час телемарафону «Єдині новини».

Він розповів, що всі люди, які хотіли виїхати із Соледару мали змогу це зробити. Людей забезпечили транспортом, виїздом за відпрацьованою схемою евакуації з подальшим переїздом або в середину області, або за її межі.

«Наразі у Соледарі знаходиться 523 людини. Деякі з них вирішили виїхати зараз, але це неможливо через інтенсивні бойові дії», - повідомив Кириленко.

 За його словами зараз спрацьовує виключно людський фактор, і багато людей змінили свою думку та хочуть евакуюватись, але такої можливості немає.

Кириленко повідомив, що у нього немає точної інформації про дітей у Соледарі, але відомо про людей старшого віку, які живуть у підвалах, в укриттях, бо в місті немає жодної вцілілої будівлі.

«У них є запас харчування. Металеві печі, дрова. Все було накопичено до нового року із запасом», - сказав Кириленко.

 Нагадаємо, що за добу по Соледару та околицях цього міста на Донеччині росіяни завдали 86 обстрілів різними системами ураження.

Читати також:

  • Перегрупування російських військ у районі Соледара не призведе до захоплення ворогом Бахмута, а після поразки окупанти змушені будуть зупинитися, як свого часу – після штурму Сєвєродонецька та Лисичанська. Таку думку висловив військовий експерт Сергій Грабський. 

 

Можливо зацікавить