Генерал ЗСУ попередив, що Росія може знову піти у масштабний наступ

Генерал ЗСУ попередив, що Росія може знову піти у масштабний наступ

Росіяни  можуть знову спробувати піти у масштабний наступ з усіх сторін.  Але Росія знову не доб'ється успіху.

Про це заявив генерал-майор Дмитро Марченко в інтерв’ю «НикВести».

Генерал, який керував обороною Миколаєва на початку повномасштабної війни, зазначає, що Україні цей наступ буде вигідним, адже так буде простіше бити росіян.

«Це моя особиста думка. Я сподіваюсь, що він все-таки буде. Не треба цього лякатися, це дуже добре, якщо він буде. Ви маєте розуміти, що є правила війни. Нам, припустимо, щоб підірвати їх з місць, де вони зайняли оборону, треба мати в три рази більше особового складу, техніки. У нас немає цих ресурсів. Тому, коли вони йдуть у наступ, і ми організовуємо контрнаступ, ми прирівнюємо наші сили і нам так легше з ними воювати», – зазначає Марченко.

За його словами, окупанти можуть піти в атаку знову з різних напрямків, а не лише на сході.

«Однозначно він буде не лише на сході. Для того, щоб трохи розбавити наші сили, щоб ми не могли їх сконцентрувати саме на сході України. Вони будуть перти з усіх сторін», – каже генерал-майор.

Марченко припустив, що це може бути так, як на початку.  Але у росіян уже закінчуються ресурси як в особовому складі, так і в техніці, тому їм буде важко це зробити.

Читайте також:

  • На думку Володимира Зеленського, Путін не готовий до нападу на Україну з території Білорусі. Адже російські війська вже не настільки сильні, як були рік тому.
  • В Україні на 90 днів (з 19 лютого) продовжили дію воєнного стану і загальну мобілізацію - до 20 травня 2023.

Можливо зацікавить