Кандидатка наук з Рівного, яка розстріляла свою родину, вийшла з психіатричної лікарні

Кандидатка наук з Рівного, яка розстріляла свою родину, вийшла з психіатричної лікарні

Кандидатку економічних наук, викладачку з Рівного, яка жорстоко вбила свого чоловіка та тричі вистрілила у доньку, визнали підсудною. Її переводять з психіатричної лікарні до звичайної камери, де вона перебувала від 2021 року.

Про це пишуть «Факти» із посиланням на рішення Верховного суду України від 2 лютого.

 Відомо, що вона є авторкою 45 наукових робіт. У вересні 2020 року, за три дні до запланованої сімейної подорожі в Туреччину, жінка застрелила у свого 45-річного чоловіка з пістолета.  А потім збиралася вбити 13-річну дочку, тричі в неї вистріливши.

На щастя, дівчинка вижила. Поранену дитину жінка привезла до батьків чоловіка та залишила її непритомну біля дверей будинку. 

У лютому 2023 року Верховний суд скасував рішення суду першої інстанції про примусове лікування жінки й визнав, що вона на момент скоєння злочину могла усвідомлювати свої дії. Тож тепер справу доцентки з Рівного тепер передадуть до суду.

Як розповіли батьки, родичі та знайомі, жінка ніколи не проявляла ніяких неадекватних дій.

 Одразу після вбивства чоловіка та пострілів у доньку, вона хотіла накласти на себе руки, вистреливши собі в голову з травматичного пістолета. Але вона залишилася живою, бо куля застрягла у її черепі. Поліцейські застали її, коли вона різала собі вени.

Під час судового засідання у 2020 році жінка, що скоїла вбивство, на всі запитання відповідала: «Я чую голоси».

Читати також:

Можливо зацікавить