Надбавки до пенсії: хто може отримати додатково 150 грн

Надбавки до пенсії: хто може отримати додатково 150 грн

  Крім пенсійних виплат для деяких громадян передбачені додаткові надбавки. Додаткові компенсаційні виплати отримають пенсіонери, робочий стаж яких перевищує встановлені законом норми.

Про це пише видання «На пенсії».

Сума доплати розраховується в розмірі 1% від пенсії за кожен повний рік трудового стажу, отриманого понад норму. Українці, чий трудовий стаж перевищує 35-40 років, отримують найбільшу доплату до пенсії. Але ця надбавка розраховується від встановленого прожиткового мінімуму.

 Надбавка до пенсії за вік

Українці, які мають 70 років або більше, можуть отримати щомісячну доплату до пенсії. Розмір надбавки залежить від віку людини:

  • для тих, хто досяг 70 років - 300 гривень;
  • для осіб від 75 до 80 років - 456 гривень на місяць;
  • для пенсіонерів від 80 років - 579 грн;

Хто може отримати надбавку 150 гривень

Цю надбавку отримають пенсіонери, які утримують дітей молодше 18 років. По 150 гривень на кожну дитину доплачують до пенсій за віком, по інвалідності та за вислугу років, призначених відповідно до Законів України «Про пенсійне забезпечення» та «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Щоб отримати таку надбавку, необхідно подати заяву до відділення Пенсійного фонду України за місцем отримання пенсії, додавши до нього документи, що посвідчують особу, родинні стосунки та вік утриманця, що підтверджують його перебування на утриманні заявника.

Читайте  також: