Не можемо повірити в те, що його вже нема: спогади про 28-річного Героя з Волині Олександра Парфелюка

Не можемо повірити в те, що його вже нема: спогади про 28-річного Героя з Волині Олександра Парфелюка

Боронячи рубежі рідної країни, її цілісність та незалежність, у бою з окупантами загинув 28-річний солдат із села Яловацьк Камінь-Каширської громади Олександр Парфелюк. Друзі та знайомі поділилися спогадами про Героя.

Олександра у рідному селі знали як хазяйновитого чоловіка, майстра на всі руки. Одружившись, взявся облагороджувати бабусину хату. Згодом у молодого подружжя народився син. Здавалося б, життя лише починалося. Однак втрутилася війна, - пише газета Полісся.

Уже 25 лютого 2022-го року чоловік був у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. На фронт вирушив у складі 14-ої окремої механізованої бригади. Поліг солдат 7 лютого під час виконання бойового завдання у Харківській області.

«Буквально за тиждень до його загибелі вдалося поспілкуватися з ним у Телеграмі. Ніби все у нього було добре, ніщо не віщувало біди, мав хороший настрій, – розповідає однокласниця полеглого воїна Тетяна Багнюк. – Це був добряк по натурі, хлопець спокійного темпераменту, не конфліктний, який наче нічим особливим і не виділявся з-поміж однолітків. А у тяжкі для країни часи виявився одним із найвідважніших із нас. Усім імпонувала його відвертість у висловлюваннях, чесність, гумористичні нотки у контексті. Він був найстаршим із трьох дітей у сім’ї, що, очевидно, сформувало у ньому оцей стержень відповідальності за близьких. По закінченні школи здобув навики кухаря-кондитера у Камінь-Каширському ВПУ, одружився, їздив на заробітки. Ніколи не цурався тих, з ким провів за партами свої юнацькі літа. І навіть перебуваючи на передовій, зідзвонювався часом із друзями дитинства. Ніхто з нас не може повірити в те, що його вже нема…».

Не можуть повірити у цю непоправну втрату й в училищі. Тут про Олександра, випускника 2014 року, відгукуються також якнайтепліше.

«Простий, завше усміхнений хлопець, люблячий син, прекрасна людина, громадянин і патріот – саме таким він залишиться у пам’яті всіх, хто знав його в нашому освітньому закладі. Завжди був собою, совісним, справжнім і неймовірно добрим… Ніколи не був байдужим до проблем друзів і рідних…», – зазначають у Камінь-Каширському ВПУ.

Не можемо повірити в те, що його вже нема: спогади про 28-річного Героя з Волині Олександра Парфелюка

На Камінь-Каширщині захисника зустрічали нічної пори на колінах, з патріотичною символікою, свічками, квітами. Він повернувся на рідну землю Героєм. Не стало у батьків сина. Хіба могли вони колись подумати, що побачать свого первістка в домовині? Втратила мужнє плече підтримки дружина… І скільки б маленький синочок не кликав тата, той до нього вже не озветься, не приголубить, не навчить лічити, не подарує іграшку, не пожаліє при невдачі та не дасть пораду…

Не можемо повірити в те, що його вже нема: спогади про 28-річного Героя з Волині Олександра Парфелюка

16 лютого Олександр Парфелюк знайшов вічний спочинок на малій Батьківщині. Пам’ять про Героя України буде жити у віках, а його продовження квітнутиме у родоводі сина.

Іванна ГАЙДУЧИК

Читайте також:

Можливо зацікавить

на щиті

Не встиг відзначити 50-річний ювілей: до Луцька «на щиті» повернеться Герой Юрій Сілюк. Оновлено

На щиті Луцьк

«На щиті»: до Луцька востаннє повернуться полеглі на війні Герої

Вербна неділя поховання
відео

Скорботна Вербна неділя: на Волині попрощались з Героєм Романом Кондратюком

рецепт
відео

Давня волинська страва: розповіли рецепт мандричків

війна смерть

Дві трагічні звістки в громаді за два дні: обірвалось життя Героя з Волині Андрія Семенюка

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук. Оновлено

війна Волинь

Не встиг навіть відгуляти своє весілля: життя захисника з Волині передчасно обірвалось на Запоріжжі

війна в Україні

Вивозив побратимів не на броні, а у цивільному джипі-пікапі: на війні загинув Герой з Луцька Юрій Сілюк

війна загибель
відео

Важке поранення стало смертельним: на Волині попрощались із Героєм Володимиром Ксенофонтовим