Не Спартаком Субботою єдиним: на підробці диплому «попався» ексдиректор музею на Волині

Не Спартаком Субботою єдиним: на підробці диплому «попався» ексдиректор музею на Волині

Нещодавно частину суспільства сколихнув скандал через викриття псевдопсихолога Спартака Субботи. Як виявилося, він ввів у оману мільйони людей, бо надавав послуги та нібито експертні оцінки, не маючи жодної відповідної освіти, а лише вигадуючи наукові ступені та публікації.

Музей історії сільського господарства Волині стикнувся із схожим випадком. Він стосується ексочільника закладу та, станом на сьогодні, провідного наукового співробітника.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці закладу.

Повідомляють, що діяльність колишнього директора музею-скансену має чимало ознак зловживання службовим становищем. Саме через це нове керівництво ініціювало низку службових перевірок та подало чимало запитів до різних інституцій, аби оперувати не припущеннями, а доказами. Під час однієї з них виявилося, що Олександр Середюк, який нині займає посаду провідного наукового співробітника музею, не має для цього належних кваліфікаційних вимог.

Адже, відповідно до законодавства та кваліфікаційних вимог, провідний науковий співробітник мусить мати науковий ступінь або вчене звання. Також для цієї посади є обов’язковою наявність наукових праць і розробок тематико-експозиційних планів, каталогів музейних збірок.

Ще коли Олександр Середюк був директором музею, він отримував надбавку (яку сам же собі нараховував) за наукове звання. Робив це на підставі диплома доктора філософії в галузі історії, виданого Міжрегіональною академією управління персоналом.

Перші сумніви щодо цього диплому виникли через відсутність даних про таке звання на сайті Міністерства освіти та науки України. Тож керівництво музею зробило запит у МОН. Відповідь шокувала.Як йдеться в офіційному листі, той «диплом» не є документом встановленого зразка, не засвідчує наявність у вказаної особи наукового ступеня в Україні та не дає їй права на державні гарантії, встановлені законодавством України для наукових працівників, зокрема щодо отримання доплати за науковий ступінь.

Ця відповідь означає, що Олександр Середюк не має права займати посаду провідного наукового співробітника. А керівництво музею, виявивши порушення, зобов’язане звертатись до правоохоронних органів, аби цей працівник повернув музею нараховані та виплачені йому протягом багатьох років кошти за наукове звання. Бо відповіді на запит щодо підтвердження диплома від самого Середюка у визначений законодавством термін нам не надійшло.

Не Спартаком Субботою єдиним: на підробці диплому «попався» ексдиректор музею на Волині

Читайте також:

Можливо зацікавить

Весілля
фото

14 років разом: на Волині побралися переселенці з Донеччини

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук

корупція митниця Волинь

Гучна справа про контрабанду на пів мільярда: винесли вирок чоловіку співробітниці Волинської митниці

війна Волинь

На Волині військові відкрили вогонь по авто, яке не зупинилось на блокпосту

ЗСУ поляки війна

На волинському пункті пропуску польські митники не пропускають автівки для ЗСУ: чи так це насправді

VOLYNPRYRODRESURS

КП «Волиньприродресурс»: відповідальний підхід до видобутку та охорони довкілля

війна Волинь

Загинув унаслідок ворожого штурму: на Волині прощатимуться із Героєм Валерієм Петльовським

Війна Луцьк

Другий траурний кортеж за два дні: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

«В Європі не було роботи»: двоє братів з Волині перепливли Західний Буг, щоб повернутися в Україну
фото

«В Європі не було роботи»: двоє братів з Волині перепливли Західний Буг, щоб повернутися в Україну