Небезпечна субкультура з Росії ПВК «Редан»: у Луцьку попередили масову бійку підлітків

Небезпечна субкультура з Росії ПВК «Редан»: у Луцьку попередили масову бійку підлітків

Небезпечна молодіжна субкультура «ПВК Редан», яка набуває популярності в Росії, дісталась і до Волині. У Луцьку поліція виявила групу підлітків, які, ймовірно, збиралися для масової бійки.

Про це пишуть Волинські новини

Нова молодіжна субкультура декларує протест проти так званих «офників» (футбольних хуліганів, гопників тощо) та «скінхедів». ПВК розшифровується як «приватна військова компанія», а назва «Редан» – з японського аніме Hunter x Hunter. Звідси учасники перейняли і стилістику – павука та цифру 4. «Редани» називають себе «неформалами», мають довге волосся та темний одяг, проте на зовнішньому наслідуванні звʼязок з японським аніме в учасників руху завершується. Не мають стосунку і до військових, адже абревіатура ПВК використовується ними жартома.

Як рух з росії потрапив на Волинь

Рух зародився у російському «ВКонтактє» восени 2022 року та був тематичною групою по вищезгаданому аніме. Але здобули популярність вони в лютому 2023, коли в російських торгових центрах прокотилася хвиля масових сутичок з футбольними фанами, які принижували молодь за їхній «неформальний» зовнішній вигляд. Поліція затримувала підлітків, проти декого відкрили кримінальні справи.

Такий небезпечний підлітковий флешмоб із росії встиг масово поширитися і в Україні. Зокрема, у Полтаві, Дніпрі та Івано-Франківську. Підлітки збираються великими групами й в громадських місцях влаштовують бійки між представниками двох субкультур.

За інформацією користувачів соцмереж, декілька дітей в Україні вже постраждали через це.

Підлітки збирались для бійки в Луцьку?

Днями місцеві закриті телеграм-спільноти підлітків рясніли різноманітним контентом на тему нової субкультури, дійшло до загрозливих дій.

Одна зі спільнот поширила інформацію про сутичку місцевих «реданів» та їх опонентів, яка буцімто відбулась в неділю, 26 лютого, а продовжити її запланували поблизу гіпермаркету «Там-Там» наступного дня.

Небезпечна субкультура з Росії ПВК «Редан»: у Луцьку попередили масову бійку підлітків

І справді, 27 лютого в спільнотах зʼявились записи стрімів, на якому присутні російською мовою коментують те, що відбувається поруч, і в цей час до них підходять чоловіки зі службовими посвідченнями. Також поруч «Там Таму» помітили автомобілі поліції. Як стверджують учасники спільноти, в присутніх знайшли перцеві балончики та кастети.

Увага, на відео присутня нецензурна лексика!

Що кажуть в поліції

В головному управлінні Нацполіції у Волинській області зазначають, що про ситуацію з новоствореною субкультурою вони знали заздалегідь, тому зреагували на випередження.

«В соцмережах виявили інформацію про можливий збір групи підлітків, тому приїхали на місце для запобігання певним діям», – зазначила речниця поліції Ольга Бузулук та додала, що всіх присутніх запросили до управління поліції, де з ними проводяться профілактичні бесіди в присутності дорослих.

Разом з тим в поліції зазначають, що ніяких протиправних дій на момент прибуття поліції присутні не вчиняли.

Читайте також: 

Можливо зацікавить