Німецькі волейболісти провели благодійний збір на підтримку України. Календар збірної

Німецькі волейболісти провели благодійний збір на підтримку України. Календар збірної

Кошти збирали в рамках товариських волейбольних матчів між жіночими національними збірними Німеччини та України, які відбулися у Берліні.

Контрольні спаринги між жіночими збірними Німеччини та України стали для обох команд важливим етапом підготовки до нового міжнародного сезону. 

Як зазначається на сайті Німецької асоціації волейболу частина виручених за квитки коштів буде перераховано для підтримки українського волейболу.

«Німецька асоціація волейболу (DVV) хоче підтримати Федерацію волейболу України благодійним збором коштів».

«Німецька асоціація волейболу (DVV) хоче підтримати Федерацію волейболу України благодійним збором коштів. Спортсмени, види спорту та федерації в Україні також страждають від війни, що триває в цій країні. Кожні 2 євро за eTicket на гру буде передано Федерації волейболу України. Шанувальники та прихильники волейболу також можуть робити пожертви через PayPal», – йдеться у повідомлені DVV.

За попередньою домовленістю, перший контрольний поєдинок складався із чотирьох партій і завершився на користь українок із рахунком 3:1 (25:21, 25:23, 25:22, 20:25).

Німецькі волейболісти провели благодійний збір на підтримку України. Календар збірної

У ось у другому боротьба вийшла значно гострішою. Наші спортсменки ліпше розпочали, однак місцеві майстрині виявили міцний характер і зуміли повернути протистоянню максимальну інтригу. У підсумку все вирішив тай-брейк, а його підопічні Івана Пєткова відіграли майже бездоганно – 3:2 (25:20, 25:21, 20:25, 15:25, 15:8)! При цьому приз MVP отримала наша догравальниця Олександра Міленко, котра таки добряче «пошматувала» чужий захист.

«Також приємно відзначити хорошу підтримку нашої збірної з трибун, де перебувала не лише солідна галаслива група із синьо-жовтими прапорами, але й посол України у Німеччині Олексій Макеєв, а ще вручення їй грошового сертифікату на 1634 євро, виручених із продажу квитків та спрямованого на підтримку ЗСУ! Щиро дякуємо», - йдеться у повідомлені пресслужби ФВУ.

Зараз українська збірна вирушає до Словаччини, де 22 і 23 травня проведе чергові контрольні зустрічі вже з національною командою цієї країни.

КАНДИДАТИ ДО СКЛАДУ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

Зв’язуючі: Дар’я Шаргородська і Катерина Гусейнова (обидві - СК «Прометей»), Станіслава Парфьонова («Аланта»), Вікторія Олійник («Бекешчаба», Угорщина);

Діагональні: Анастасія Крайдуба («Ополе, Польща), Вікторія Даньчак, Анна Артишук і Поліна Дзюба (всі - СК «Прометей»), Кіма Жаркова (збірна України U-17);

Догравальниці: Валерія Якушева («Добродій-Медуніверситет-ШВСМ»), Олександра Міленко, Євгенія Хобер, Дарія Капланська і Марія Капланська (всі - СК «Прометей»), Маргарита Гейко (збірна України U-17), Юлія Димар («Стелла», Франція);

Центральні блокуючі: Світлана Дорсман, Анастасія Маєвська, Уляна Котар і Катерина Черкашина (всі - СК «Прометей»), Катерина Жилінська і Поліна Герасимчук (обидві - збірна України U-17), Ксенія Пугач (ЛП «Вієсті», Фінляндія);

Ліберо: Кристина Нємцева і Катерина Васильєва (обидві - СК «Прометей»), Аліка Луценко («Аланта»), Яна Прокопова (збірна України U-17).

КАЛЕНДАР МАТЧІВ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ У «ЗОЛОТІЙ ЄВРОЛІЗІ»

Група С

1 тур. Будапешт (Угорщина)27 травня (субота)20:00 Угорщина – Україна

2 тур. Будапешт (Угорщина)28 травня (неділя)18:30 Україна – Угорщина

3 тур. П’ятра-Нямц (Румунія)14 червня (середа)? Україна – Франція

4 тур. Бельфор (Франція)18 червня (неділя)16:00 Франція – Україна

Читайте також: