Підлітки зняли прапор з могили загиблого воїна задля відео в TikTok

Підлітки зняли прапор з могили загиблого воїна задля відео в TikTok

У селі Івахни Уманського району, що в Черкаській області, підлітки зняли державний прапор з могили полеглого військовослужбовця, щоб зняти відео для TikTok.  За справу взяли правоохоронці.

Про це  повідомляє поліція Черкаської області,

У повідомленні йдеться, що за фактом наруги над могилою військовослужбовця поліція відкрила кримінальні провадження. Правоохоронці встановили чотирьох осіб, що причетні до цього інциденту.

Наразі слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та проводять необхідні процесуальні дії для встановлення повних обставин події. Поліцейські опитують підлітків та їхніх батьків.

 «Підлітки зняли з надгробка Прапор, встановлений воїну на знак пошани, та виклали відео свого вчинку до соціальної мережі Тік-ток. На місці події працювала слідчо-оперативна група. Правопорушники встановлені, ними виявилися двоє хлопців та двоє дівчат, віком 14 років. Їх доставили до районного управління поліції, де нині вони разом із батьками дають свідчення. На батьків, за невиконання ними обов'язків щодо виховання дітей складено адміністративні протоколи», – йдеться у повідомленні поліції.

Відомості про інцидент було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 297 (Наруга над могилою, вчинена за попередньою змовою групою осіб) та ч.1 ст. 338 (Наруга над державними символами)  ККУ. Стаття передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років. Наразі триває розслідування.

Читайте також:

  • Українські поліцейські вже заблокували 18 каналів та груп, які були створені для «розкручування» молодіжного руху «ПВК Редан» та дестабілізації ситуації всередині країни.
  • У селі Кобринова Гребля Черкаської області сталась жахлива історія: підлітки підпалили чоловіка та вели пряму трансляцію в одній із соцмереж. 

Можливо зацікавить