Приїзд Онуфрія та обшуки в Зимненському монастирі МП: як на це відреагували місцеві

Приїзд Онуфрія та обшуки в Зимненському монастирі МП: як на це відреагували місцеві

Наприкінці минулого року у Зимнівській громаді працювала Служба безпеки України. Спецпризначенці разом з Нацполіцією проводили обшуки у Святогірському Успенському Зимненському ставропігійному жіночому монастирі. Правоохоронці оглянули територію і приміщення, щоб перевірити дані щодо намірів використання їх як осередку «русского мира».

А також вони перевірили працівників місцевої сільської ради, опитали мешканців громади та осіб, які знаходилися на території монастиря на предмет їх причетності до протиправної діяльності.

Як розповів виданню ВСН голова громади В'ячеслав Католик, мешканці громади на дії силовиків відреагували спокійно.

«Вважаю, що так воно і має бути, адже потрібно під час війни тримати контроль. Це - своєрідна перестраховка, як для мене, так і для людей.

Загалом негативних коментарів про роботу силовиків не чув. Вони відпрацювали спокійно, нічого не виявили», - прокоментував очільник громади.

Також вчора, 11 січня, Зимненський жіночий монастир з різдвяним візитом відвідав митрополит Онуфрій з різдвяним візитом відвідав Зимненський ставропігійний жіночий монастир. Там предстоятель УПЦ МП звершив літургію та попросив у Бога милості українському народу.

На цю подію мешканці громади теж відреагували спокійно. Не було ніяких конфліктів чи заворушень.

Проте, за словами В'ячеслава Католика, у громаді є люди, які негативно налаштовані до цього приїзду, тим більше під час військових дій, що йдуть в країні.

«Частково розумію людей, і думаю, що вони подекуди підпадають під вплив негативної хвилі, яка йде в інтернеті на дану церкву. Загалом я у питаннях релігії намагаюся триматися осторонь. Принципово вважаю, що в Україні має бути одна українська церква, але це питання має розглядатися на вищому рівні», - розповів очільник громади.

Нагадаємо, що 14 грудня СБУ провела обшуки у Святогірському Успенському Зимненському ставропігійному монастирі УПЦ МП, що у Володимирі. Працівники СБУ ходили по приватних будинках і опитували працівників сільської ради.

Також 11 січня предстоятель УПЦ МП звершив літургію в Успенському Соборі Святогірського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря.

Читайте також:

Можливо зацікавить