Просто на вулиці нардепу вручили повістку: у Раді не задоволені мобілізаційними методами

Просто на вулиці нардепу вручили повістку: у Раді не задоволені мобілізаційними методами

Просто на вулиці під час мобілізаційних заходів одному з народних депутатів вручили повістку. Відтак, членів Комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони і розвідки, не задовольняють мобілізаційні заходи.

Про це повідомив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у ВР Федір Веніславський в інтерв'ю «Укрінформу».

Він розповів, що наразі спостерігаються мобілізаційні методи, які членів Комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони і розвідки, не задовольняють.

Тож парламентарі наступного тижня ініціювали засідання Комітету, де заслухають керівників ЗСУ, які відповідають за мобілізаційні заходи. Також під час засідання розглянуть резонансні випадки, мова йде про вручення представниками військових комісаріатів повісток на вулиці, використання фізичної сили.

«Це неправильний механізм. До речі, можу сказати, не називаючи прізвища, що одному з народних депутатів, члену нашого комітету, також на площі вручили повістку. Це свідчить про те, що триває не зовсім кваліфікована процедура», – сказав Веніславський.

Відомо, що народні депутати не підлягають призову під час мобілізації.

Читайте також:

  • Мобілізований чоловік з Тернополя загинув через 4 дні після прибуття на фронт. Після цього випадку у соцмережах спалахнув скандал. В Тернопільському обласному Територіальному центрі комплектування пообіцяли провести перевірку.
  • Данілов пояснив, чому українцям масово почали роздавати повістки.

Можливо зацікавить