Росія може готувати ракетний удар на травневі свята

Росія може готувати ракетний удар на травневі свята

Кремль може атакувати Україну під час травневих свят. Мовиться про так звані «знакові» дати. 

Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк розповіла на брифінгу 18 квітня, що Росія, ймовірно, готує масований удар, повідомляє 24 канал. 

«Не можна виключати, що вони готують відтермінований масований ракетний удар типу шокового впливу ближче до своїх сакральних дат. Для Одеси знаковими ще є друге травня та дев'яте травня – знакова дата для росіян. За аналітикою, це цілком ймовірні дати, до яких ворог може підготуватися ретельно», - запевнила Гуменюк.

Речниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України пояснила, що нинішнє затишшя на Півдні країни пов'язане в тому числі й з браком ракет «Калібр» у росіян.

Зокрема, використання «Калібрів» ворогом малоймовірне, адже в окупантів цих ракет залишилося мало, проте Росія може завдавати ними точкові удари по важливих об'єктах.

Речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк розповіла, що атаки ракетами Росія використовує як один з пріоритетних способів надавати собі штучну перевагу, коли немає успіхів на полі бою.

За словами посадовиці, Росія готова застосувати зброю, та питання у тому, що вони намагаються економити ракети. Тобто запас ракет у Кремля близький до критичного, та не можна виключати, що вороги таки атакують.

«Море вирує дуже сильно, але розслаблятися не слід. Пам'ятаємо, що підводні ракетоносії вони залишали навіть під час шторму на чергуванні», – пояснила Гуменюк. 

 Читайте також: 

Можливо зацікавить