У Луцьку судять директора і декількох волонтерів благодійного фонду

У Луцьку судять директора і декількох волонтерів благодійного фонду

Директора волинського благодійного фонду «Добра справа» Юрія Сливу відправили під домашній арешт на два місяці. Його підозрюють у переправленні військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон.

Запобіжний захід Юрію Сливі 15 травня обрав Луцький міськрайонний суд, - пише Сила правди.

За даними слідства, підозрюваний видавав офіційні листи із неправдивими відомостями про «волонтерів», які виїжджатимуть з України за гуманітарною допомогою. Таким чином нібито виїхало 238 осіб, які в Україну не повернулися.

Згідно з інформацією з сайту «Доброї справи», у фонді задіяно близько 850 волонтерів. За даними ЗМІ, загалом із 24 лютого 2022 року до 24 лютого 2023-го за поданням цього благодійного фонду в систему «Шлях» внесли дані відносно 1081 чоловіка призовного віку.

Нагадаємо, волонтера цього фонду Віталія Мельничука та пенсіонера з Луцька Володимира Комарова вже судили за сприяння незаконному перетину кордону військововзобов’язаними. Луцький міськрайонний суд в особі судді Ярослава Артиша визнав Мельничука винним і присудив йому 119 тисяч гривень штрафу. Лучанина Володимира Комарова засудили до трьох років позбавлення волі, одразу замінивши покарання іспитовим строком терміном в один рік.

Крім того, керівницю відділу з забезпечення Збройних Сил України фонду «Добра справа» Ольгу Косован підозрюють у торгівлі військовою амуніцією. За даними слідства вона причетна, зокрема до продажу бронеплит та бронежилетів на суму близько 600 тис. грн., які були передані фонду в якості гуманітарної допомоги. Справу продовжує розглядати Луцький міськрайонний суд.

Читайте також:

Можливо зацікавить