У США хочуть заборонити тікток: яка причина

У США хочуть заборонити тікток: яка причина

У США сенатор-республіканець Джош Хоулі  заявив про внесення законопроекту, що забороняє тікток на території США.

Про це повідомляє Reuters.

«Tiкток - це китайський чорний хід у життя американців. Він загрожує конфіденційності наших дітей, а також їхньому психічному здоров'ю. Зараз я представлю закон, який забороняє це по всій країні», - сказав американський сенатор.

Хоулі не повідомив, коли він збирається опублікувати свій документ і як він бачить механізм заборони цього мобільного додатку та соціальної мережі у США.

Натомість у компанії тікток вже відреагували на ідею сенатора. Там заявили, що Хоулі вибрав неправильний підхід.

«Заклик сенатора Хоулі до повної заборони тікток використовує поетапний підхід до національної безпеки. Ми сподіваємося, що він зосередить свої зусилля на комплексному вирішенні існуючих проблем, а не вдаватиме, що заборона одного сервісу вирішить будь-яку з проблем, які її турбують, або зробить американців безпечніше», - відповіли у прес-службі компанії.

Читати також:

  • Незважаючи на вихід платформи з Росії, китайська соцмережа тікток продовжує рекомендувати у стрічці російський контент та публікує відео російських користувачів.
  • Через те, що Україна належала до одного регіону з Росією, багато відео блокувалось, а авторів переводили у «тіньовий бан». Буквально нещодавно тікток перевів нас до європейського регіону.