Український генерал назвав ефективну зброю проти іранських «Шахедів»

Український генерал назвав ефективну зброю проти іранських «Шахедів»

Іранські «Шахеди» є малошвидкісними цілями, відтак, для їх ураження найкраще використовувати великокаліберні кулемети.

Про це  йдеться у Facebook командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергія Наєва.

На його думку, такі кулемети більш ефективні, бо безпілотники постійно змінюють маршрути для того, щоб уникнути ураження та виконати своє завдання.

«Іноді літають колами, заходять з одного боку, пролітають, потім знову повертаються. Тобто, весь час намагаються уникнути наших засобів протиповітряної оборони», - розповів Наєв.

.

Також він повідомив, що  завдяки партнерам українська протиповітряна оборона постійно збільшується.

«Ми розуміємо, що кожен квадратний метр ми прикрити не зможемо. Але ми намагаємося розставляти мобільні вогневі групи та зенітні комплекси протиповітряної оборони на таких відповідних відстанях, щоб можна було прикривати й страхувати один одного», - написав він.

Наєв розповів, що наші зенітники перебувають у постійній бойовій готовності. Вони завжди знаходяться у машинах і тільки за сигналом вмикаються і переходять у бойову готовність номер один. Окрім цього вони можуть влучати у ворожі цілі як вдень, так і вночі.

Читайте також:

  • Україна готується до весняного контрнаступу, який має розпочатись протягом квітня-травня. Терміни наступальних дій також пов'язані з погодними умовами.
  • Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що сили та ресурси, залучені для оборони Бахмута, не дають військам РФ реалізувати свій задум і змушують відмовитися від просування вперед.

Можливо зацікавить