Укрзалізницю просять зробити окремі вагони для жінок

Укрзалізницю просять зробити окремі вагони для жінок

На сайті Кабінету Міністрів України зареєстрували петицію про запровадження окремих вагонів для жінок та чоловіків в поїздах АТ «Укрзалізниця».

Петицію опублікували 15 травня на сайті уряду.

У петиції просять виділити принаймні один окремий вагон для жінок і, відповідно, окремий для чоловіків в усіх потягах АТ «Укрзалізниця», які слідують маршрутом довше 6 годин.

У випадку відсутності місць у «змішаних» вагонах реалізувати квитки в окремі вагони для осіб обох статей. Для ідентифікації статі просять додати фільтр «стать» при купівлі квитка.

«Оскільки АТ »Укрзалізниця« є державним підприємством, просимо впровадити окремий вагон для жінок та чоловіків для створення безпечних та психологічно комфортних умов для перевезень, згідно із пунктом 6 Статуту підприємства. На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть мати можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі. Непоодинокі випадки неприйнятної поведінки такі як нав'язлива поведінка, умисні дотики до інших пасажирів тощо. Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах. Окрім того, як жінки, так і чоловіки можуть відчувати потребу змінити одяг, що зробити у присутності представника іншої статі неможливо. Виділення принаймні одного окремого вагону для жінок та одного вагону для чоловіків зможе зробити поїздки безпечнішими та запобігти негативному досвіду пасажирів. У зв'язку з цим просимо зробити це можливим», - йдеться у тексті петиції.

Станом на 19 травня петицію підписали понад 9 тисяч людей з 25 тисяч необхідних.

Читайте також:

Можливо зацікавить