В Івано-Франківську заохочуватимуть народжувати: батьки отримуватимуть до 50 тисяч грн

В Івано-Франківську заохочуватимуть народжувати: батьки отримуватимуть до 50 тисяч грн

В Івано-Франківську з міського бюджету виплачуватимуть разову допомогу батькам, у яких народилася дитина протягом 2023 року. Таким чином у місті планують збільшити народжуваність. 

Про це повідомив мер міста Руслан Марцінків, пише ТСН.

«Якщо ви з нашої громади і народили малюка у 2023 році у міському пологовому, то зможете отримати з міського бюджету разову допомогу 20 000 гривень, а якщо тато або мама дитинки військові - то 50 000 гривень», - пояснив він.

За словами Марцінківа, програма скоро запрацює. Про час, місце та умови подачі документів повідомлять додатково. Діти, які народилися з 1 січня 2023 року в Міському Перинатальному Центрі зможуть отримати виплати, коли програма запрацює. 

«На жаль, статистика невтішна і народжуваність за останній час знизилась. Тому стараємось, щоб козацькому роду не було переводу», - додав Марцінків.

Читати також: 

  • Волинянка вчотирнадцяте стала мамою у новорічну ніч
  • У перший день Нового року в Києві народилася перша в місті трійня. В пологовому будинку № 5 на світ з’явилися одразу три козаки - Матвій, Богдан та Владислав! Хлопчики народжувалися під виття сирени, гул літаків та масовану атаку дронами-шахедами на місто. 

Можливо зацікавить