Врожаю не буде: коли не можна сіяти і садити в травні 2023 року

Врожаю не буде: коли не можна сіяти і садити в травні 2023 року

В народі здавна існувала приказка: «Прийшов травень — тільки встигай так не зівай». Тому саме останній весняний місяць стає найбільш клопітким для городників та садоводів. Потрібно встигнути все висадити, посіяти, пересадити, а ще удобрити, живцювати і обрізати. Однак варто звернути увагу, що в травні 2023 року є кілька несприятливих днів, в які краще не займатися цими справами.

Про це пише ТСН.

12 несприятливих днів травня 2023 року — коли не можна садити і сіяти

В певні дні останнього весняного місяця за місячним календарем краще нічого не садити і не сіяти:

  •  4, 5, 6 травня — не можна садити картоплю, бобові, баштанні, інші овочі, а також пересаджувати. Це дні повні, тому садово-городні роботи краще перенести.
  • 12 і 13 травня — Місяць перебуватиме у знаку Водолій, який вважається неродючим, тому краще нічого не садити, не сіяти і не пересаджувати. Також не варто поливати, обрізати чи живцювати.
  • 16 і 17 травня — в цей період Місяць переходить у знак Овна, який також вважається несприятливим для садових чи городніх робіт.
  • 19, 20, 21 травня — дні молодика, коли енергія Місяця надто слабка, що впливає і на висаджування, тому рослини не будуть мати сил, щоб рости.
  • 26 і 27 травня — невдалий період, тому що Місяць буде перебувати у знаку Лева, який також вважають неродючим. Не варто садити, сіяти, пересаджувати, живцювати чи обрізати рослини.

Читайте також:

Можливо зацікавить