Втеча за 4,5 тисячі доларів: волиняни допомагали ухилянтам виїжджати за кордон

Втеча за 4,5 тисячі доларів: волиняни допомагали ухилянтам виїжджати за кордон

 На Львівщині правоохоронці викрили ще один канал незаконного переправлення військовозобов'язаних чоловіків за кордон.

Про це повідомили у поліції.

До складу організованої злочинної групи входили: організатор, 53-річний мешканець Волинської області та четверо його співучасників – двоє чоловіків та двоє жінок, мешканці Львівської та Волинської областей віком 44, 45 років та двоє 62-річних.

Як встановили правоохоронці, зловмисники організували для військовозобов’язаних чоловіків схему перетину державного кордону України у воєнний час та забезпечували їх переправлення через кордон. Залежно від термінів перебування «клієнтів» за кордоном, свої послуги зловмисники оцінювали у суму від 1000 доларів США. Якщо ж ухилянт не збирався повертатись в Україну, він платив 4500 доларів США.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили у зловмисників: 3 мікроавтобуси, які вони використовували для незаконного перевезення військовозобов’язаних чоловіків за кордон, електронні носії інформації, грошові кошти, виручені від незаконної діяльності та інші речові докази.

Втеча за 4,5 тисячі доларів: волиняни допомагали ухилянтам виїжджати за кордонВтеча за 4,5 тисячі доларів: волиняни допомагали ухилянтам виїжджати за кордонВтеча за 4,5 тисячі доларів: волиняни допомагали ухилянтам виїжджати за кордон

Слідчі повідомили організатору та учасникам злочинної групи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи. Досудове розслідування триває.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить