Як лише за рік стати зіркою: інтерв'ю з відомим співаком з Волині

Як лише за рік стати зіркою: інтерв'ю з відомим співаком з Волині

Ярослав Карпук (Yaktak) народився у селищі Стара Вижівка, що на Волині. Всього за рік він випустив купу пісень та кліпів, більшість з яких набрали по декілька мільйонів переглядів у ютубі, а дві з них – по десять мільйонів. Наразі Yaktak перебуває у топі українського чарту Apple Music (топ-100 Ukraine та топ-25 Київ). З ним співають такі відомі виконавці як Jerry Heil та MamaRika. А ще у волинянина розпочинається тур Україною, котрий пройде в 18 містах і завершиться у Києві в Stereo Plaza.

Vesti.ua поспілкувалися з виконавцем, щоб дізнатися як лише за рік стають зіркою.   

– У вас скоро починається тур Україною, а влітку – вже сольний концерт на одному з найбільших майданчиків Києва Stereo Plaza. Як наважилися на таке всього через рік з початку кар’єри?

– А чого боятися? Я люблю свою музику і дуже радий, що її слухають люди. Для того і пишу, щоб якось підтримати їхні емоції. Мене дуже тішить, коли бачу, як люди ведуть своїх дітей у садочок і співають мої пісні, або відправляють своїм чоловікам «Чекаю вдома». Я завжди хотів співати, і це те, чим я живу. У мене цілі амбітні, я хочу не тільки збирати великі зали, а й розповісти всьому світові про українську музику. То що мене має зупиняти?

До початку тура ще тиждень, а у Львові та Луцьку вже доводиться призначати додаткові концерти, тому що на перші вже продані всі квитки. 

– За рік ви випустили декілька дуетів, серед яких Jerry Heil та MamaRika. Чи важко було домовлятися з зірками, і чому взагалі вирішили зробити так багато колаборацій?

– Коли я пишу пісні, то просто відчуваю, що було б круто зробити її з тим або іншим виконавцем. Наприклад, останній мій трек «Порічка» з Kola. У мене не було жодного стратегічного плану, я просто відчув, що її голос сюди дуже б підійшов. А, окрім того, ми знайомі та підтримуємо одне одного в Instagram. Я з нею зв’язався і вона відповіла: «Звісно, давай».

Так само і з MamaRika. Спочатку я закинув їй одну демку і вона їй не сподобалась. Потім дав другу, «Лелека», і вона сказала, що відчуває цю пісню.

Вони всі дуже відкриті люди, і на емоціях та почуттях робили ці пісні. 

– Чи є такі зірки, які відмовили, і з ким хотіли б записати дует?

– Дуже хотілося б з «Океаном Ельзи» та «Бумбокс» – я дуже поважаю ці гурти. А якщо говорити про закордонних виконавців, то з The Weeknd. Щоб хтось відмовив, то ні, таких не було. Я якщо пропоную, то вже роблю це конкретно. 

– Вашим наставником у «Голос. Діти» був Михайло Хома, чому з ним досі не зробили дует?

– Я дуже поважаю його як виконавця та людину, але я не пропонував йому разом заспівати, оскільки поки що не відчуваю цього дуету. 

– Концерт у Києві виконавці, зазвичай, роблять якимось особливим. Чи запросите ви виконавців з якими робили дуети, щоб разом заспівати?

– Гадаю, так. Будемо намагатися здивувати глядачів, щоб їм було цікаво. 

– У вас великий досвід участі у талант-шоу, а у «Голос. Діти» ви взагалі посіли друге місце. Не розглядали варіантів взяти участь в іноземному «Голосі» або «Х-Фактор»?

– Ще два роки тому я думав про це, але зараз вже не бачу в тому сенсу. Гадаю, що конкурсів з мене вже достатньо.

– Ваше покоління дуже захоплюється репом. Чи була у вас спокуса спробувати себе у цьому жанрі?

– Репером я себе ніколи не вважав і завжди був схильний до більш мелодійної музики. Але реп мені подобається і я вставляю його у свої пісні. А крім того, реп – це не просто читка, як вважає більшість людей. 

– Шоу – це ще й бізнес. Де ви знайшли гроші для початку своєї кар’єри?

– Жодної копійки я не вклав у промоцію своїх кліпів у ютубі. Це все робиться своїми силами на ентузіазмі та людьми, котрі мене слухають і які розповсюджують мої відео через тікток або інстаграм та вигадують там різні креативи. Всі пісні я записую сам на свій комп’ютер, і кліпи також не дорогі та зроблені також на ентузіазмі. Відео були дуже прості, одним дублем під гітару. Просто обирали красиву, на нашу думку, локацію та підбирали гарний одяг. 

– Як поставитеся до того, що вас будуть називати українським Джастіном Бібером, котрий також став зіркою у юному віці?

– Хочу бути першим українським Yaktakом. Я не є фанатом Бібера, але деякі його хіти знаю. 

– Творчість якого виконавця вас найбільше надихнула стати співаком?

– Це не сучасні виконавці, бо перше натхнення було ще у чотири роки. У мене дуже музична родина і вона прищепила мені любов до музики. Дід з бабою – до народних пісень. Я завжди слухав їх у вдома, коли вони співали. Мама – більше до світових зірок – «АВВА», Майкл Джексон та Фреді Мерк'юрі. У нього була якась така харизма, що я потім копіював всі його рухи. А зараз я слухаю дуже багато музики й різні виконавці надихають мене.

– Ви зараз навчаєтесь в естрадно-цирковому училищі. Як однокурсники та викладачі ставлять до вашого успіху?

– Річ у тому, що ми вже більше ніж рік навчаємося дистанційно. Але я відчуваю, що більшість підтримує мене, і люди йдуть мені на поступки. 

– Вступаючи до училища, чому саме ви хотіли навчитися?

– Я вступав два роки тому і, якщо бути чесним, хотів переїхати до Києва. Бо я зі смт Волинської області. Хотілося далі щось робити та розвиватися. За цим і поїхав. Зараз навчають на артиста/вокаліста. До того ж подобається бути у колі творчих людей. Хоча просто зараз я перебуваю у батьків. 

Читайте також:

Можливо зацікавить

поранення війна

Замість свята - жалоба: на Волині у переддень Великодня прощатимуться із Героєм Іваном Толочком

Евакуація
фото

Сподіваються перепочити від ракетних атак: на Волинь прибув евакуаційний потяг з Донеччини

вантажівка
відео

На Волині посеред дороги загорілася вантажівка

на щиті
відео

Трагічна Страсна п'ятниця: на Волинь востаннє повернувся молодий Герой Віталій Лесик

Одна з найменш оснащених бригад в українській армії, - аналітики про «сотку» з Волині в Очеретиному

Одна з найменш оснащених бригад в українській армії, - аналітики про «сотку» з Волині в Очеретиному

Голос країни
відео

«До мурашок»: лучанка з унікальним тембром, яка підкорила сцену «Голосу країни», презентувала нову пісню

У небі над Волинню помітили незвичайне сяйво та невідомий літаючий обʼєкт

У небі над Волинню помітили незвичайне сяйво та невідомий літаючий обʼєкт

Юрій Кльоц, день народження

3 травня: хто з волинян святкує День народження

Що відомо про нового керівника СБУ Волині Івана Рудницького

Що відомо про нового начальника Управління СБУ у Волинській області