З якими поломками техніки до майстрів звертаються лучани та що радять спеціалісти

З якими поломками техніки до майстрів звертаються лучани та що радять спеціалісти

Через різкі перепади напруги в результаті вимкнення електроенергії, впливів зазнає і побутова техніка. Попри це майстри у Луцьку кажуть, що значних збільшень у зверненнях щодо поломок у побутових приладах немає, натомість люди все частіше піклуються про свою техніку і встановлюють стабілізатори напруг.

Про найчастіші звернення і рекомендації спеціалістів щодо експлуатації приладів видання ВСН запитало у луцькій майстерні з ремонту побутової техніки «Домова служба».

За словами директор з маркетингу Антоніни Омельчук, значного росту заявок на ремонт побутової техніки не відслідковується. Звісно, зараз ламаються і холодильники, і бойлери, і котли. Щоправда, відзначається попит людей на ремонт і встановлення інверторів та стабілізаторів. Це була чи не найбільша частина роботи, яку вони виконували.

«Направду, ми зараз дуже багато надаємо таких послуг. Люди бояться перенапруги і все-таки хочуть вберегти свою техніку, встановлюючи відповідно пристрої. Хтось реле, хтось стабілізатор для квартири, - розповідає Антоніна.

Вона наголошує, що, за статистикою, побільшало хибних звернень щодо ремонту побутової техніки, які пов'язані із недостатньої кількості напруги для відповідного приладу.

«Бувають ситуації, коли майстер приїздить, а пристрій вже працює. Справа в тому, що після того, як з'являється світло, люди відразу вмикають, наприклад, пральну машинку. Хоча на той момент ще не відбулося стабілізування напруги в самій системі. Лампочки вже горять, телевізор працює, але для пралки напруги ще недостатньо», - пояснює директорка з маркетингу.

Вона зазначає, що вдається полагодити майже все, однак складніше і не завжди успішно, якщо техніка вже дуже стара і на неї складно знайти запчастини. Часом у такому випадку запчастини дорівнюють ціні самого приладу. 

Водночас майстри наголошують, що необхідно зачекати пів години перед тим, як вмикати такі прилади, як, наприклад, пральна машинка, а також рекомендують встановлювати або стабілізатори, або реле напруги. 

Читайте також:

Можливо зацікавить