Зеленський відреагував на пропозицію Путіна про перемир'я на Різдво

Зеленський відреагував на пропозицію Путіна про перемир'я на Різдво

Український президент заявив, що Кремль хоче використати Різдво для прикриття, аби хоч ненадовго зупинити просування ЗСУ на Донбасі.

Відповідну заяву Володимир Зеленський зробив під час вечірнього звернення. 

Володимир Зеленський нагадав, що 15 листопада Україна презентувала свою формулу миру. 12 грудня Росія отримала пропозицію розпочати виконання формули миру з виведення окупаційних військ саме на Різдво.

«Обидві наші пропозиції керівники вашої країни, мабуть, не почули... Там, де вони, мабуть, глибоко і нечутно. Станом на сьогодні ви втратили вбитими на цій війні вже майже 110 тисяч своїх солдатів», - сказав Зеленський.

 Зеленський заявив, що для швидкого завершення війни, потрібне зовсім не "різдвяне перемир'я".

«Всі у світі знають, як Кремль використовує перепочинки на війні, щоб продовжити війну з новою силою. А щоб закінчити війну швидше, потрібно зовсім інше. Потрібно, щоб громадяни Росії знайшли в собі сміливість хоча б на 36 годин хоча б під час Різдва звільнитися від свого ганебного страху перед однією людиною у Кремлі. Ваш страх перед нею знищує вашу країну, яка теж уже глибоко, але не в бункері», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що снаряд РФ убив цілу родину на Херсонщині.Російські війська обстріляли місто Берислав Херсонської області, внаслідок влучання снаряда в житловий будинок загинув 12-річний хлопчик і його батьки.

Можливо зацікавить