Журналістка з Білорусі розповіла, якому регіону загрожує атака. Відео

Журналістка з Білорусі розповіла, якому регіону загрожує атака. Відео

Військових з Білорусі можуть направити до Росії, а звідти відправити на тимчасово окуповані українські території, аби вони взяли участь у війні. Усі разом росіяни і білоруси можуть атакувати Запорізьку область.

Про це розповіла опозиційна білоруська журналістка Наталія Радіна, пише УНІАН.

«Кількість російських військовослужбовців на території нашої країни збільшується. На цей момент можна говорити, що на території Білорусі вже розміщені десятки тисяч російських військовослужбовців. Їх кількість приховується, офіційні цифри набагато менші», - сказала вона.

Радіна розповіла, про що говорять військовослужбовці з Білорусі

«Ми чуємо від них: вони кажуть, що загроза нападу реальна, вони це бачать. Наказ про напад буде віддано в останній момент, ніхто про нього не буде знати заздалегідь», - додала журналістка.

Вона сказала, що білоруські військові просто бачать, що їх готують все-таки до прямого вступу в цю війну.

«Як це буде відбуватися? Станом на зараз йдеться про те, що, можливо, йде відволікаюча операція для того, щоб перетягнути сили української армії до кордону з Білоруссю», - вважає Радіна.

Вона попередила про хитрощі росіян.

«Білоруські військовослужбовці побоюються, що їх направлять у Росії, і звідти вони вже входитимуть у чотири окуповані області. Можливо, вони не братимуть участі у наступальній операції, з урахуванням того, що, ну, очевидно, що білоруси не хочуть воювати і масово здаватимуться в полон. Тобто, їх хочуть кинути другим ешелоном, зокрема, ось йдеться про наступ у Запорізькій області», - вважає журналістка.

Нагадаємо, що 15 січня, до Білорусі прилетіли 8 винищувачів.

Читати також:

  • На аеродромі в Лунинці закінчують модернізацію казарм для російських військових. Їх готують для спільних льотно-тактичних навчань збройних сил Білорусі та Росії, які відбудуться від 16 січня до 1 лютого.
  • Супутник зафіксував ЗРК «С-300/400», ЗРПК «Панцир» та іншу техніку на білоруському військовому аеродромі «Зябрівка» в Гомельській області, недалеко від кордону з Україною. 

Можливо зацікавить