Авторинок, інтернет чи автокоміс: експерти радять, де купити машину в Луцьку

Авторинок, інтернет чи автокоміс: експерти радять, де купити машину в Луцьку

Луцький авторинок - територія, обгороджена кліткою вже давно не є межею, бо щочетверга і щонеділі автівки розтягуються ще на кілометри за її межами. Їх тут десятки, якщо не сотні. Чимало тут і покупців. Кажуть, найбільша перевага авторинку в тому, що будь-яку автівку тут можна відразу подивитися чи навіть протестувати. Та, щоб подивитися усі варіанти, доведеться поїздити на ринок не один день.

Бажану машину на авторинку треба ще пошукати, - йдеться у сюжеті 12 каналу. 

Аби знайти свою автівку, Валентин та Андрій приїхали аж із Дніпра. Про авторинок у Луцьку начувані, а от в рідному місті, кажуть, купити машину в хорошому стані дуже важко. 

«Ситуація в нас страшна - машини, які купував у вас 5 років назад, зараз хочуть продати по тій самій ціні», - каже чоловік. Однак дві години пошуків потрібної моделі у Луцьку вже ставлять під сумнів, чи повертатимуться додому Валентин із Андрієм на новій машині. Вибір, кажуть, є, а от цінами не втішені - вони сягають і 20 тисяч доларів, а в бюджетніших автівках не найкращий стан. 

І справді, чимало майданчиків в Інтернеті позиціонують себе як авторинки. Придбати автівки зараз можна навіть на відповідних сторінках у соцмережах. Продавці розписують деталі, знімають відеоогляди, тільки покупці не завжди готові їхати за машиною в інше місто. 

У найближчому майбутньому планує придбати автівку і Богдан. Каже, спочатку, щоб зорієнтуватися у виборі, варто переглянути варіанти в інтернеті. А от на авторинок точно не піде. Та й купувати в інтернеті авто не планує, адже в обох випадках є ризики, що машина виявиться із «сюрпризом», як от із скрученим пробігом. А після покупки продавцю довести щось вже буде важко. Саме гарантія та надійний сервіс - це те, на що він звертатиме увагу у першу чергу. Наприклад, спеціальні автокомісійні майданчики чи навіть компанії. 

На вулиці Рівненській є щонайменше 5 комісійних майданчиків. Зручно, що на цій вулиці відразу розташований сервісний центр МВС. То все-таки де купувати автівку найвигідніше - авторинок, інтернет чи автокомісійки. Автоексперт Андрій Демидюк вважає, що найменше ризиків при покупці саме на автомайданчиках. 

«Є фірма, люди можуть подивитися документи, зможуть довіритися. В тому числі будь-який менеджер і власник автомайданчика буде робити огляд автомобіля, щоб продати його і отримати більше клієнтів», - каже він. 

А це зробить далеко не кожен продавець на авторинку чи в інтернеті. Окрім того, ще однією важливою деталлю при купівлі вживаної автівки є vin-код. 

«Завдяки цьому коду можна отримати весь доступ до автомобіля. Чи це американський автомобіль, чи європейський, чи з Китаю, можна побачити усю історію», - розповів Андрій Демидюк. 

Експерти також кажуть, що автокомісами зараз активно користуються в Європі. Авторинки там відходять у минуле.

Читайте також:

Можливо зацікавить