Лучан запрошують обговорити місто та його «діагнози»

Лучан запрошують обговорити місто та його «діагнози»

У центрі Луцька проведуть вуличний воркшоп, під час якого кожному відвідувачу дадуть можливість поділитись своїм баченням міста та ідеями, як його змінити. Захід – частина масштабного дослідження, яке проводять у Луцьку в рамках Проєкту Urban Vision Lutsk. Ініціатори – ГО «Алгоритм Дій» у партнерстві з ГО «Місто.перезавантаження» та  Офісом міського розвитку «Urban Reform» (м. Харків).

Воркшоп відбудеться у суботу, 27 травня, у сквері на вул. Градний узвіз біля кафе Benedict. Запланований час роботи: 14:00-17:00.

«Для того, щоб вилікувати людину, спершу треба провести діагностику. Так само і з містом: в першу чергу потрібна ґрунтовна аналітика. Тому зараз проводимо міські дослідження за максимально широкими аспектами. Один із кроків – запланований воркшоп. 

У подальшому зібрана аналітика буде в публічному доступі і кожен зможе користуватися її результатами. Зараз в Україні міста мають Генеральні плани – містобудівні документи, які визначають розвиток. Але ці Генплани абсолютно не комунікують з людьми, а така комунікація потрібна, щоб сформувати єдину міську ідею і напрямок розвитку міста», – розповідає архітектор Тарас Пахолюк.

У заході в якості консультантів візьмуть участь експерти-урбаністи та архітектори, у тому числі – із Харкова та Роттердама (Нідерданди).

Лучан запрошують обговорити місто та його «діагнози»

Також наразі у Луцьку триває опитування «Як розбудити Старе місто?», за результатами якого планують розробити стратегію розвитку історичної частини міста. Долучитися до опитування можна за посиланням.

Читати також:

 

Можливо зацікавить