«Готель, з вікон якого буде вигляд на Старе місто - користувався б попитом», - депутат Луцькради про дім Прайзлерів

«Готель, з вікон якого буде вигляд на Старе місто -  користувався б попитом», - депутат Луцькради про дім Прайзлерів

У Луцьку готують Гостинний дім Прайзлерів для приватно-державного партнерства і подальшої реконструкції під готель, ресторан і туристичний простір. Адже, щоб реалізувати цю ідею, потрібні будуть дуже великі інвестиції.

Депутати Луцькради оглянули, у якому стані будівля нині, в рамках Дня депутата у середу, 5 квітня. Про це повідомив голова бюджетної комісії, депутат міської ради Андрій Разумовський.

«Особисто я сумніваюся, що знайдеться людина, яка готова буде інвестувати пару мільйонів євро в готель і ресторан, не маючи на нього права власності. Але якщо це станеться, то місто однозначно від цього виграє. Готель, з вікон якого буде вигляд на Старе місто і Замок Любарта - точно користувався б попитом», - написав він у дописі. 

Також під час Дня депутата обговорили ситуацію, що склалася з коледжем харчових технологій, який теж в Старому місті.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Луцька міська рада просила переселити коледж з історичної будівлі. 

«Насправді ситуація почалася з протилежного: це коледж звернувся до Фонду держмайна, щоб розірвати договір оренди з міськрадою. Відповідно - не дати можливість використовувати підземелля, де недавно відбулась реконструкція за 1 млн євро грантових коштів», - прокоментував Андрій Разумовський.

«У Луцьку дуже гарне Старе місто і давно пора почати використовувати його туристичний потенціал. Тим більше, що в світі зараз великий інтерес до України і після перемоги до нас точно приїде багато туристів», - підсумував депутат Луцькради. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить