На Волинський митниці прокоментували незаконну схему експорту золота

На Волинський митниці прокоментували незаконну схему експорту золота

Під час обшуків на Волинській митниці працівники ДБР викрили злочинну схему вивезення з України дорогоцінних та кольорових металів, яку спільно з посадовцями Волинської митниці налагодили представники приватної київської компанії.

Волинська митниця прокоментувала цю інформацію у фейсбуці.

«Фактичні обставини справи розпочались ще 6 січня, коли посадові особи Волинської митниці на посту «Ягодин» затримали дві вантажівки з товаром, який експортер у декларації назвав «латунний шлак». Митний огляд цих партій поставив під сумнів таку класифікацію. Із залученням фахівців спеціалізованого підрозділу митниці було встановлено, що за зовнішніми ознаками у фурах містилося сміття (брухт електричних та/або електронних відходів), що може бути використане для наступного видобування дорогоцінних металів. Нагадаємо, нині експорт брухту дорогоцінних металів заборонений Кабінетом Міністрів України. Відтак, 18 січня Волинська митниця склала протокол про порушення митних правил Митного кодексу України (подача недостовірних відомостей про товар). Вміст двох вантажівок, тобто 45,5 тонн відходів, було вилучено та передано на склад митниці. А протокол, що передбачає штраф та конфіскацію цього майна - скерований на розгляд суду. 24 січня відбулися слідчі дії, а 9 лютого 2023 року ухвалою Луцького міськрайонного суду на згадані у новинних заголовках  «золото та платину», насправді - «брухт кольорових металів» був накладений арешт», - йдеться в дописі.

На Волинський митниці прокоментували незаконну схему експорту золотаНа Волинський митниці прокоментували незаконну схему експорту золотаНа Волинський митниці прокоментували незаконну схему експорту золота

Читайте також:

Можливо зацікавить