У Луцьку 5 годин поспіль усіх охочих обстежували на рак шкіри

У Луцьку 5 годин поспіль усіх охочих обстежували на рак шкіри

У Луцьку благодійна організація «Фонд боротьби із раком» спільно із Центром естетичної медицини Оксани Короткої оглядали дорослих і підлітків на наявність раку шкіри і проводили просвітницьку роботу. Це зробили, зокрема, і для того, щоб прищепити людям культуру обстежень.

Про це у коментарі виданню ВСН керівниця фонду Марія Адамчук-Коротицька.

Схожі обстеження - виявлення раку шийки матки у жінок, і раку шкіри - проводилися організацією й раніше. Фахівці їздили районами і містами Волині і оглядали охочих. Щоправда, від початку повномасштабного вторгнення це відбулося вперше, оскільки обстеження призупинили.

«20 травня був європейський день діагностики меланоми. Ми спільно з Центром естетичної медицини Оксани Короткої зробили таку акцію у Луцьку – безплатно обстежувати охочих серед дорослих і підлітків на рак шкіри», – розповідає пані Марія. 

Зауважує, що співпрацюють з Центром не вперше, оскільки такі обстеження завжди організовуються із лікарями, різними медичними закладами тощо.

Здійснювати обстеження людям потрібно раз у рік. Вони дозволяють і попередити, якщо помітні якісь зміни на шкірі, і побачити, якщо є проблема. Адже 80% меланом виникають не з родимок, а на звичайній шкірі.

У Луцьку 5 годин поспіль усіх охочих обстежували на рак шкіри

«Ми проводили акцію, адже не всі знають про це. Якщо про рак шийки матки, молочних залоз говорять багато, то про рак шкіри не настільки. Ми намагаємося людям прищепити культуру обстеження, аби вони здійснювали таку профілактику, і допомагаємо інформаційно, проводячи просвітницьку роботу водночас», – пояснює Марія Адамчук-Коротицька.

За понад 5 годин вдалося перевірити 135 людей. Керівниця фонду каже, що попит був великим, тому акції планують проводити на системній основі. За її словами, серед обстежених було багато тих, кому надавали рекомендації про спостереження або подальше відвідування медичних закладів.

Читайте також:

Можливо зацікавить