Скандальний дід із Луцького району, який виправдовував Росію, може уникнути в’язниці

Скандальний дід із Луцького району, який виправдовував Росію, може уникнути в’язниці

Володимиру Лєскову, 74-річному жителю Луцького району, світить 5 і більше років за повторне виправдовування та заперечення збройної агресії Росії проти України. Пенсіонер минулого року переконував односельців та журналістів в тому, що Росія – друг Україні. Щоправда, за сказане покаявся. 

1 лютого 2023 року Володимир Лєсков виголосив щиросердне каяття. Він прочитав, що йому «дійсно шкода, що говорив такі дурниці». Чоловік запевнив, що мав багато часу, щоб розібратися, хто такі росіяни, хто розпочав війну і хто вбиває українців, - йдеться у сюжеті 12 каналу

24 лютого відбулося чергове судове засідання. Адвокат Лєскова наполіг на тому, що пенсіонер має цілий «букет» серйозних хвороб, тому відбувати покарання, ймовірно, не зможе. Адвокат розповів, що у Володимира Лєскова багато різних серцево-судинних хвороб та захворювання органів кровообігу. 

Тому адвокат наполіг на проведення амбулаторної судово-медичної експертизи. 

Суддя таке клопотання задовольнив, тому наступним кроком у справі Володимира Лєскова стане судово-медична експертиза, яка дасть зрозуміти, чи може пенсіонер відбувати покарання за ґратами. 

Зазначимо, що щиросердно каяття, яке Володимир Лєсков виголосив раніше - це пом’якшувальна обставина, що теж може вплинути на покарання.

Читайте також:

Можливо зацікавить