У Луцьку планують відкрити ще два центри для сортування відходів

У Луцьку планують відкрити ще два центри для сортування відходів

У Луцьку уже декілька місяців поспіль працює центр управління відходами «Чистий Луцьк», який приймає відсортоване сміття і відправляє його на переробку.

Загалом тут приймають від громадян відсортований пластик, скло, одяг, меблі, техніку, батарейки, лампи, будівельне сміття та новорічні ялинки. Таким чином вдається трохи розвантажити основний сміттєвий полігон у Брищі та навчити людей правильно сортувати відходи, аби зберегти довкілля.

Центр знаходиться на вулиці Трункіна, 7, що на Дубнівській, і дорога туди трохи займає часу у лучан з інших мікрорайонів. Тому в «Чистому Луцьку» планують розширення.

«Ми плануємо зробити схожі центри управління відходами ще на двох локаціях - в мікрорайоні ЛПЗ та 40-го. Це дозволить охопити більшу територію міста і лучанам буде зручно добиратися до таких центрів. Загалом наша мета - розвантажити сміттєвий полігон у Брищі. Чому пластикові пляшки мають десятиліттями гнити на полігоні, якщо вони можуть піти на переробку», - розповів виданню ВСН фахівець зі зв'язків з громадськістю Павло Березюк.

Нагадуємо, що центр управління відходами «Чистий Луцьк» працює без вихідних з 7-ї ранку до 20-ї години за адресою: місто Луцьк, вулиця Трункіна 7. Телефон: 097 234 4680.

Детальніше про роботу центру, що туди приносять та куди дівають зібране сміття можна прочитати за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить