У ЗСУ розповіли, яка зброя потрібна Україні для поразки Росії

У ЗСУ розповіли, яка зброя потрібна Україні для поразки Росії

Україні для того, щоб перемогти Росію, необхідне високоточне далекобійне озброєння різних видів, а ще - системи протиповітряної оборони.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів в ефірі національного телемарафону, пише ТСН.

 За його словами, що у списку озброєння та військової техніки, котрий Україна передала своїм партнерам, є ті позиції, що першочергово необхідні Силам оборони України.

«Що нам потрібно для перемоги? Для перемоги нам потрібна високоточна, далекобійна зброя різних типів. Це стосується артилерії й оперативно-тактичних комплексів. Також системи ППО», - сказав він.

Щоб навчитися працювати із новою технікою, українські військові проходять навчання в різних країнах. Здебільшого йдеться про США.

«Вершина нашої мрії - це літаки. Зрозуміло, що саме багатоцільові винищувачі - це теж далекобійна, маневрена та мобільна зброя, яка може виконувати безліч завдань: як охороняти повітряний простір від повітряних атак, збивати ракети, Shahed, - все, що є повітряними цілями, крім балістики, так і завдавати ударів на далекі відстані по наземних цілях і тим самим допомогати українським військам швидко деокупувати наші території», - наголосив Ігнат.

Читайте також:

  • Тривають запеклі бої на сході України. Росіяни зосереджують основні зусилля на Бахмутському та Лиманському напрямках.
  • Росіяни під час свого нового наступу не можуть просунутися далеко, адже вони вже не такі сильні, як раніше. Тепер Збройні сили України набагато сильніші за російські війська.

Можливо зацікавить