Україною шириться ПВК «Редан» із Росії: підлітки влаштовують жорстокі масові бійки. Відео

Україною шириться ПВК «Редан» із Росії: підлітки влаштовують жорстокі масові бійки. Відео

Україною шириться субкультура з Росії ПВК «Редан», учасники якої вдягаються у чорний одяг та влаштовують масові бійки в громадських місцях.  Підлітки у такий спосіб підтримують флешмоб, який розпочався у Росії.

Про це пише ТСН.

Сьогодні правоохоронці попередили такі дії агресивних підлітків одразу в кількох містах.

В Києві  на Печерську 27 лютого поліція повідомила, що планувалась масова бійка за участі прихильників російської субкультури. Але правоохоронці вчасно відреагували та затримали учасників.

Також 27 лютого у центрі Львова поліція вчасно відреагувала на провокації прихильників руху ПВК «Редан». Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич повідомив, що молодики створили в Мережі спільноти та планували влаштувати провокації у місті.

У Харкові правоохоронці затримали 257 осіб, які планували влаштувати масові бійки. Серед них лише 30 підозрюваних - повнолітні.

 «Провокування масових бійок серед молоді та підлітків - спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні«, - йдеться у повідомленні Нацполіції.

Нагадаємо, що небезпечна молодіжна субкультура «ПВК Редан», яка набуває популярності в Росії, дісталась і до Волині. У Луцьку поліція виявила групу підлітків, які, ймовірно, збиралися для масової бійки.

Читайте також:

  • У Полтаві в одному із закладів спалахнув скандал через компанію молодих людей, яка розважалася під музику артистів Росії, податки яких йдуть на фінансування бомбардувань України. Про вчинене молодь не шкодує, ба більше, вони заявили, що їм «набридла ця війна».
  • У селі Кобринова Гребля Черкаської області сталась жахлива історія: підлітки підпалили чоловіка та вели пряму трансляцію в одній із соцмереж. 

Можливо зацікавить