В американській розвідці припустили, що Путін буде вести війну в Україні «протягом багатьох років»

В американській розвідці припустили, що Путін буде вести війну в Україні «протягом багатьох років»

Розвідка США вважає, що Росія «ймовірно, не хоче прямого військового конфлікту з силами США і НАТО, але ймовірність його виникнення є», йдеться в несекретному щорічному звіті відомства про оцінку загроз.

Про це пише CNN.

«Російське керівництво досі уникало дій, які могли б розширити український конфлікт за межі України, але ризик ескалації залишається значним», - йдеться в доповіді.

Директор Національної розвідки Авріл Хейнс заявила Конгресу, що війна в Україні перетворилася на «виснажливу війну на виснаження, в якій жодна зі сторін не має остаточної військової переваги», але додала, що президент Росії Володимир Путін, ймовірно, продовжуватиме її, можливо, протягом багатьох років.

 

«Ми не передбачаємо, що в цьому році російські збройні сили відновляться настільки, щоб домогтися великих територіальних завоювань, але Путін, швидше за все, розраховує, що час працює на його користь, і що продовження війни, в тому числі з потенційними паузами в бойових діях, може бути його найкращим шляхом, що залишився, щоб в кінцевому підсумку захистити стратегічні інтереси Росії в Україні, навіть якщо на це підуть роки», - сказала Хейнс.

Читайте також:

  • 28 лютого до Ісландії прибув літак E-6B Mercury, що має статус «повітряного командного пункту» Стратегічного командування ЗС США.
  • До річниці повномасштабного вторгнення в Україну Держдепартамент США у межах санкційного пакету оголосив про введення візових та фінансових обмежень щодо низки російських фізичних та юридичних осіб.