Пожежа на Центральному ринку Луцька знищила майно майже 40 підприємців: як відшкодовуватимуть збитки

Пожежа на Центральному ринку Луцька знищила майно майже 40 підприємців: як відшкодовуватимуть збитки

Внаслідок пожежі на Центральному ринку Луцька, яка сталася вночі 15 грудня, матеріальних збитків зазнали майже 40 підприємців.

Про це розповіла речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

З її слів, відшкодувати витрати та збитки люди зможуть у цивільному порядку, звернувшись до суду.

За фактом пожежі слідчі внесли дані в Єдиний реєстр досудових розслідувань, сказала Ольга Бузулук, за статтею 270 Кримінального кодексу України про порушення правил пожежної та техногенної безпеки, що спричинило значну майнову шкоду. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років.

Суспільне також побувало на Центральному ринку, який 16 грудня відновив роботу після пожежі. Людей на ринку небагато, у магазинах поруч немає електрики, холодильники вимкнені.

Пожежа на Центральному ринку Луцька знищила майно майже 40 підприємців: як відшкодовуватимуть збиткиПожежа на Центральному ринку Луцька знищила майно майже 40 підприємців: як відшкодовуватимуть збитки

Як розповіла продавчиня у м'ясному відділі Галина, впродовж дня товар вдалося продати, у холодильнику ще зберігається охолоджена температура. Коли відновлять на ринку електрику, зі слів продавчині, підприємцям не кажуть.

«Сьогоднішній товар проданий, а як буде далі – не знаю. Люди привикли до Старого ринку, вчора телефон не замовкав: клієнти переживають, дзвонять, кажуть, щоб трималися», – говорить жінка.

Пожежа на Центральному ринку Луцька знищила майно майже 40 підприємців: як відшкодовуватимуть збитки

Суспільне намагалося з’ясувати в адміністрації, як довго не буде електропостачання на ринку, яке майно знищено, чи будуть відшкодовувати збитки підприємцям, які втратили майно. Завідувач ринку Олег Марченко на телефонний дзвінок відповів, однак ситуацію не коментує.

Нагадаємо, у ніч на 15 грудня у Луцьку на вулиці Глушець вночі горів торговий павільйон Центрального ринку. Місцеві підприємці сумніваються у звичайному замиканні чи перепаді напруги. Працівники ДСНС не виключають, що це міг бути й підпал.

Можливо зацікавить