У луцькому ліцеї ліквідували спалах ротавірусної інфекції, діти повернулися до очного навчання

У луцькому ліцеї ліквідували спалах ротавірусної інфекції, діти повернулися до очного навчання

Станом на вівторок, 24 січня спалах ротавірусної хвороби серед учнів Луцького ліцею №22 ліквідували.

Про це повідомили у Волинському лабораторному центрі контролю та профілактики хвороб.

Нагадаємо, учні навчального закладу почали масово скаржитись на погане самопочуття. У всіх єдиний симптом - нудота. Тоді учнів відправили на дистанційне навчання. Згодом з’ясувалося, що причиною занедужання школярів стала ротавірусна інфекція. 

Завдяки проведенню протиепідемічних заходів вдалося оперативно локалізувати вогнище та запобігти подальшому поширенню цієї інфекції. Встановили контактно-побутовий механізм передачі. Навчальний заклад відновив свою роботу. Учні ліцею повернулися до очного навчання.

Читайте також: 

  • Попри те, що більшість шкіл Луцька перейшли на змішану форму навчання, їдальні працюють за звичним графіком. Тільки тепер працівникам Луцького комбінату шкільного харчування доводиться щодня готувати на десять тисяч порцій менше.
  • На Волині після зимових канікул школярі повертаються до навчання. Більшість старшокласників продовжують працювати у змішаній формі.
  • У школах та дитячих садочках Луцька з нового року зросте вартість харчування дітей. Гарячі обіди подорожчають на п'ять гривень та становитимуть 40 гривень за порцію.

Можливо зацікавить